Wat te doen bij een lekkende kraan

  1. Draai eerst de watertoevoer naar de kraan dicht. Dit kan meestal gedaan worden door de afsluitkraan onder de gootsteen of wastafel dicht te draaien. Als je de afsluitkraan niet kunt vinden, kun je ook de hoofdkraan van de watertoevoer in je huis uitzetten.
  2. Verwijder alle objecten rondom de kraan om voldoende werkruimte te creëren.
  3. Draai de kraan open om eventueel aanwezig water te laten weglopen.
  4. Controleer de kraan op losse onderdelen, zoals schroeven of moeren. Draai deze indien nodig stevig aan.
  5. Als de kraan nog steeds lekt, kan het zijn dat de rubberen ringen of pakkingen in de kraan versleten of beschadigd zijn. Deze zullen waarschijnlijk moeten worden vervangen. Je kunt dit zelf doen als je handig bent, of een loodgieter inschakelen om het voor je te doen.
  6. Als je besluit om de rubberen ringen of pakkingen zelf te vervangen, zorg er dan voor dat je de juiste vervangende onderdelen koopt. Neem de oude onderdelen mee naar de winkel om ze te vergelijken.
  7. Monteer de nieuwe rubberen ringen of pakkingen volgens de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.
  8. Zodra de nieuwe onderdelen zijn geïnstalleerd, test je de kraan door de watertoevoer weer open te draaien. Controleer of het lek is gestopt.

Als het probleem aanhoudt of als u niet zeker bent van uw vaardigheden, neem dan contact op met KlareKlus of vraag direct een offerte aan. De klusjesmannen van KlareKlus helpen u graag verder. 

Geplaatst in Badkamer, Overige klussen en getagd met , .